Malzemeler:
1 adet karnabahar
1 top kıyma (yumruk kadar da denebilir : ) )
1 adet kuru soğan
3 tane çarliston biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kuru nane
Sıvı yağ
Başamel sos için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
2,5 bardak süt
karabiber
tuz
Yapılışı:
* Önce karnabaharları biraz haşlıyoruz
* Kıymalı harcı hazırlamak için kuru soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz
* İnce ince doğradığımız biberleri de ekliyoruz
* Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
* Kıymanın rengi değişince, 1 tatlı kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı da biber salçası ekliyoruz
* Salçalar karışımla iyice karışınca biraz su ekleyip kıvamını açıyoruz
* Haşlanan karnabaharları kare bir borcama alıyoruz
* Karnabaharların üzerine kıymalı harcı ekleyip iyice karıştırıyoruz
* Başamel sosu yapmak için unu yağda kavuruyoruz
* Kavrulan yağa sütü azar azar ilave edip çırpma teli ile karıştırıyoruz
* Biraz tuz ve karabiber ekleyip karışım göz göz olunca ocaktan alıyoruz
* Başamel sosu kıymalı karnabaharların üzerine döküp fırına veriyoruz
* Üzeri biraz kızarınca olmuş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder