13 Şubat 2012 Pazartesi

FIRINDA KIYMALI KARNIBAHAR (besamel soslu)

Malzemeler: 1 adet karnabahar 1 top kıyma (yumruk kadar da denebilir : ) ) 1 adet kuru soğan 3 tane çarliston biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz, karabiber, kuru nane Sıvı yağ Başamel sos için: Yarım çay bardağı sıvıyağ 3 yemek kaşığı un
2,5 bardak süt karabiber tuz Yapılışı: * Önce karnabaharları biraz haşlıyoruz * Kıymalı harcı hazırlamak için kuru soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz * İnce ince doğradığımız biberleri de ekliyoruz * Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz * Kıymanın rengi değişince, 1 tatlı kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı da biber salçası ekliyoruz * Salçalar karışımla iyice karışınca biraz su ekleyip kıvamını açıyoruz * Haşlanan karnabaharları kare bir borcama alıyoruz * Karnabaharların üzerine kıymalı harcı ekleyip iyice karıştırıyoruz * Başamel sosu yapmak için unu yağda kavuruyoruz * Kavrulan yağa sütü azar azar ilave edip çırpma teli ile karıştırıyoruz * Biraz tuz ve karabiber ekleyip karışım göz göz olunca ocaktan alıyoruz * Başamel sosu kıymalı karnabaharların üzerine döküp fırına veriyoruz * Üzeri biraz kızarınca olmuş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder