16 Şubat 2012 Perşembe

yulafli kurabiye

malzemeler
 1 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
1/2 fincan kahverengi şeker
1/4 su bardağı toz şeker
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı saf vanilya özü
 yapilisi:
 Firini 180 dereceye kadar onceden isitin Ayrı bir kapta yulaf, un, kuru üzüm, kabartma tozunu ve tuzu birlikte karistirin; bi kenara koyun.karistirici kullanarak,tereyağı ve şekeri kopurene ve yumusayana kadar cirpin.Yumurta ve vanilyayı ekleyin;iyice karistirin. Yavaş yavaş yulaf karışımı ekleyin;ozdesene kadar karistirin. duz tepsiye ceviz kadar parca alip elinizle yassi yaparak dizin.( yada cok daha kolay bir yontem var dondurma kasigiyla alip tepsiye dizebilirsiniz ayni boyda ve daha pratik olur) firina alip altin sarisi rengini alana kadar pisirin( 15 dk) hala yumusak olmali.tepside biraz sogumasini bekleyin... afiyetle yiyin...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder