Malzemeler :
2 havuc
yarim çay bardağı zeytinyağı
1 tali kasigi seker şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sıcak su
1 tali kasigi seker şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Yer elmalarını yarım saat suda bekletip yıkayalım ve soyalım. Soyduğumuz yer elmalarını kararmamasi icin su dolu bir kaba alalım.
- Yer elmaları büyük ise bir kaç parçaya bölelim. Soğanları yemeklik doğrayalım, yağımızı tencereye koyup,havucla sogani ekleyelim,saganlar pembeleşinceye kadar kavuralim. üzerine patatesi ve pirinci de ilave edip 2-3 dk kavuralim. daha sonra yer elmalarini da ekleyelim, ustune yer elmalarini gecmeyecek kadar, ortalama bir bardak suyu ekleyelim. tuzunu ve sekerini de ilave edip 15-20 dk kaynamaya birakalim(ben unutup biraz fazla kaynattigim icin lapa oldu:)
- Pişen yemeğimizi kapağı kapalı olarak bekletelim. üzerine isterseniz yarım limon sıkıbilirsiniz. Taze maydonoz ile süsleyip servis yapalım.afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder