21 Mart 2012 Çarşamba

zeytinyagli yer elmasi

Malzemeler :
yarım kg yer elması
yarım çay bardağı pirinç
1 patates
2 havuc
yarim çay bardağı zeytinyağı
1 tali kasigi seker şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
  •  Yer elmalarını yarım saat suda bekletip yıkayalım ve soyalım. Soyduğumuz yer elmalarını kararmamasi icin su dolu bir kaba alalım.
  •   Yer elmaları büyük ise bir kaç parçaya bölelim. Soğanları yemeklik doğrayalım, yağımızı tencereye koyup,havucla sogani ekleyelim,saganlar pembeleşinceye kadar kavuralim. üzerine patatesi ve pirinci de ilave edip 2-3 dk kavuralim. daha sonra yer elmalarini da ekleyelim, ustune yer elmalarini gecmeyecek kadar, ortalama bir bardak suyu ekleyelim. tuzunu ve sekerini de ilave edip 15-20 dk kaynamaya birakalim(ben unutup biraz fazla kaynattigim icin lapa oldu:)
  •   Pişen yemeğimizi kapağı kapalı olarak bekletelim. üzerine isterseniz yarım limon sıkıbilirsiniz. Taze maydonoz ile süsleyip servis yapalım.afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder