20 Haziran 2012 Çarşamba

BULGUR PILAVI

Malzemeler:
1 adet soğan
1 adet domates(mevsimiyse)
2 adet sivri biber
 sıvı yağ yada tereyagi
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
Tuz,
2 su bardagi tavuk suyu,et suyu yada sade su 
YAPILISI:
   Soğan, biber ve domatesi yemeklik şekilde doğrayın. Pilav tencerenize yagi koyup soğanları pembeleşene kadar kavurun ve biberleri ekleyin. Biberler kavrulduktan sonra domates ve salçayı da ekleyin.salcayi iyice kavurmaya dikkat,daha sonra süzdüğünüz bulguru ilave edin ve bir kaç dakika iyice kavurduktan sonra, suyunu ilave edin.kaynamaya baslayinca tuzunu da ilave edip,suyunu cekene kadar kisik ateste pisirin.
NOT: bulguru havuc,patates,patlican,kabak,carliston ve kirmiz biber le sebzeli bulgur da yapabilirsiniz.dereotu ,maydanoz, nane gibi damak tadiniza uygun tadlar elde edebilirsiniz.sebzeleri kavusma isleminde ekliyoruz,yesillikleri suyu ekledikten sonra ekliyoruz. yalniz kup kup dogranmis patlicanlari ayri bir tavada kizartin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder