27 Haziran 2012 Çarşamba

KARIDES GUVEC


Malzemeler :
Yarım kilo karides

2 adet domates
1 adet küçük boy soğan

1 adet biber

100 gr. kaşar peyniri
2 iri diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı

1/2 su bardağı su
Tuz

Karabiber
kekik
Hazırlanışı :
Karideslerin kabuklarını soyarak hazır hale getirin. Soğan ve sarmısağı küçük küçük doğrayın ve tereyağında pembeleştirip karidesleri ilave edin.
Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve küçük kareler şeklinde kestiğiniz biberleri karideslere katın.
Tuz, karabiber ve suyu ekleyerek 5 dakika kaynatın.
Kullanacağınız kaba koyup üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayın. Fırında üzeri hafif kızarana dek tutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder