- aslinda bu kekin orjinal adi upside down yani alti ustune anlamina geliyor turkce adi pek cekici gelmedigi icin tersyuz demek istedim:)
- malzemeler:
- 1/4 su bardağı tereyağı veya margarin
- 2/3 su bardağı esmer şeker (kayisi recelide eklenebilir)
- 6-7 dilim ananas ( konserve olabilir)
- 9 adet kiraz, tercihen
- 1 1/3 bardak un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3/4 bardak süt
- 1 yumurta
- hazirlanisi:
- firini 180 dereceye getirin. daha sonra bir tavada yagi eritin kahverengi sekeri katin kaynayinca kapatin karistirmadan kek kalibinizin altina bosaltin.
- daha sonra uzerine ananaslari dizin. ( isterseniz bu seftali, armut gibi meyvelerde olabilir) kiraz koyuyorsaniz ananaslarin arasina kirazlari yerlestirin.
- ayri bi kapta sekeri yagi ve yumurtayi cirpin tuz ekleyin. uzerine sutu, un ve kabartma tozunu ekleyin ve ozdesene kadar iyiyce karistirin.bu karisimi ananaslarin uzerine dokun. keki firina verin. 50-55 dakika kadar pisirin. kurdan yardimiyla pisip pismadigine bakin.
- pistikten sonra sogumasini bekleyin ve ters cevirin ( sicakken cevirmeyin dagilabilir)
- not: isterseniz karisima badem ekleyebilirsiniz.
24 Şubat 2012 Cuma
ananasli teryuz kek ( upside down cake)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
inanmiyorum sana .. bree yapiyor bunu ,. gercekdende denedin mi ?
YanıtlaSilozgur
:)) evet hatta gaby carlosa keki kendisi yaptigi konusunda ikna etmeye calisirken telefonla bree ye yap demisti sonra bree cama birakmisti cok komikti:)))
Sil