24 Şubat 2012 Cuma

ananasli teryuz kek ( upside down cake)


  • aslinda bu kekin orjinal adi upside down yani alti ustune anlamina geliyor turkce adi pek cekici gelmedigi icin tersyuz demek istedim:) 
  • malzemeler:
  •  1/4 su bardağı tereyağı veya margarin
  •    2/su bardağı esmer şeker (kayisi recelide eklenebilir)
  •    6-7 dilim ananas ( konserve olabilir)
  •    9 adet kiraz, tercihen
  •    1 1/bardak un
  •    1 su bardağı toz şeker
  •    1 1/çay kaşığı kabartma tozu
  •    1/2 çay kaşığı tuz
  •    3/4 bardak süt
  •   1 yumurta
  •         hazirlanisi:
  •       firini 180 dereceye getirin. daha sonra bir tavada yagi eritin kahverengi sekeri       katin kaynayinca kapatin karistirmadan kek kalibinizin altina bosaltin.
  •     daha sonra uzerine ananaslari dizin. ( isterseniz bu seftali, armut gibi  meyvelerde olabilir) kiraz koyuyorsaniz ananaslarin arasina kirazlari yerlestirin.
  •      ayri bi kapta sekeri yagi ve yumurtayi cirpin tuz ekleyin. uzerine sutu, un ve kabartma tozunu ekleyin ve ozdesene kadar iyiyce karistirin.bu karisimi ananaslarin uzerine dokun. keki firina verin. 50-55 dakika kadar pisirin. kurdan yardimiyla pisip pismadigine bakin. 
  •      pistikten sonra sogumasini bekleyin ve  ters cevirin ( sicakken cevirmeyin dagilabilir)
  • not: isterseniz karisima badem ekleyebilirsiniz.

2 yorum:

  1. inanmiyorum sana .. bree yapiyor bunu ,. gercekdende denedin mi ?

    ozgur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) evet hatta gaby carlosa keki kendisi yaptigi konusunda ikna etmeye calisirken telefonla bree ye yap demisti sonra bree cama birakmisti cok komikti:)))

      Sil