24 Şubat 2012 Cuma

Patatesli Pırasa Çorbası


Hazırlık süresi: 5 dk pisirme süresi: 30 dakika
MALZEMELER
Uzunlamasına kesilmiş 3 büyük pırasayi ( ayiklanip temizlenmis) doğrayın.(sadece beyaz ve soluk yeşil parçaları kullanın.)

2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
bir tutam mercankoşk (tercihen)
2 su bardağı tavuk suyu
2 adet patates, soyulmuş, parçalar halinde doğranmış
1/4 bardak doğranmış maydanoz
2 çay kaşığı taze kekik, veya 1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik
Tabasco sosu ya da diğer chili sosu
Tuz ve Biber


Yapilisi:
   
  Bir orta boy tencerede tereyagini eritin tuz karabiber ve pirasayi da ekleyerek pisirin. tencerenin kapagini kapatip on dakika kisik ateste pismesini saglayin.Sık sık kontrol edin. kahverengi olmamasina dikkat edin yoksa yanik tadi verecektir.
     
      2 su bardagi suyu ve patatesleri ekleyin.kisik ateste 20 dk pisirin. daha sonra blendirdan gecirip pure haline getirin. Mercanköşk, maydanoz ve kekigi ekleyin. bi kac damla tabasco sos yada chili( biber sosu) sostan ekleyin. taze cekilmis karabiber ve 1-2 cay kasigi tuzu da ekleyin.


  FARKLI BIR PATATESLI PIRASA CORBASI DAHA:


    tencerede tereyağını eritin, daha sonra pırasa, soğan ve patatesleri ilave edin. Tuz ve karabiber serpindaha sonra kapağı kapatin ve sebzeleri 15 dakika çok kısık ateşte pisirin.

Bundan sonraet suyu ve sütü ekleyip 20 dk kaynatin sebzeler yumusayincaya kadar, sut tasabilir ona dikkat edin.uzerine maydanoz serpip servis yapin.biraz krema ekleyebilirsiniz. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder