Malzemeler:
- 4 adet büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- bir cay bardagi sut
- tuz, pulbiber, kuru fesleğen
yapilisi:
Haşlanmış patatesleri ezerek püre haline getirin.
2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı bir tencerede eritip, ince doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar şeffaflaşınca 1 yemek kaşığı salçayı ilave edip biraz daha kavurun, sutu ve pul biberini ekleyin.
En son patates püresini de bu karışıma ekleyip 3-4 dakika fakurdayana kadar pisirin, tuzunu ve fesleğeni ilave edin. Servisten önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, tercihen ızgara et ya da tavuk yanında sıcak servis yapın.afiyet olsun...
bir baska pure tarifi daha icinde sarimsak oldugu icin bunuda cok seviyorum.
bu kez sogani kavururken 3-4 dis sarimsak atiyoruz, feslegen yerine maydanoz ekliyoruz. pul biber yok. sut yerinede 1 cay bardagi su ekliyoruz. yukaridaki tariften tek farki bu . gerisi ayni olucak. buda cok iyi eger sarimsak seviyorsaniz bunu deneyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder