29 Şubat 2012 Çarşamba

tavuklu kereviz

malzemeler:
3 kereviz
2 patates
1 havuc
2 sogan
4 dis sarimsak
300 gr kusbasi tavuk eti
yeterince tuz,karabiber,pul biber

yapilisi:
 ayri bir tencerede tavuklari haslamaya birakalim. diger tarafta havuc ve sogani kavuralim. sarimsagida ekleyerek kavurmaya devam edelim. iyice kavurduktan sonra kup kup dogradigimiz kereviz ve patatesleri ekliyoruz. bi kac dakika kavuruyoruz.( arada kapagi kapatalim).bu arada haslanmis tavuklari da ekliyoruz.karistirip daha sonra sebzeleri asmayacak kadar suyuda ekleyip, yeterince tuz,karabiber,pul biberi de ekleyip kisik ateste kapagi kapali bir sekilde sebzeler yumusayincaya kadar pisiriyoruz.afiyet olsun.
   ( ben salcada ekledim)

2 yorum:

  1. ben bunu terbiyeleyip yapiyorum , ayni senin yaptigin gibi fakat sondurmeden 1 dk once bir yumurta sarisi ve yarim limon suyunu karistirip icin karistiriyorum denemeni tavsiye ederim ,

    YanıtlaSil
  2. merhaba, kalori ye dikkat etmeye calisiyorum bi kasik yagla yaptim bu yemegi yumurta sarisi nasil olur bilmiyorum ama kalorili oldugu kesin:)fakat bu da aklimda olsun bidahakine denerim.paylastiginiz icin tesekkurler...

    YanıtlaSil