20 Haziran 2012 Çarşamba

KABAK KALYE



Kabak kalyeyi, tavuk suyuna corba yaparken, bir bardakta bu yemek icin tavuk suyu ayirip, birlikte yapiyorum.
malzemeler:

6 adet kabak 
4 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 bardak tavuk suyu
10 gr. un ( tercihen)
bi tutam dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı 
Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp kesin. Dereotunu incecik kıyıp bir kısmını süsleme için ayırın. Soğan ve sarımsağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. 
Kabakları yıkayıp ikiye kesin ve ortasındaki çekirdekli kısmı temizleyin; 2 cm. kalınlığında verev parçalara kesin. tencerenize zeytinyağını koyun, ısınınca soğan ve sarımsağı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Domates, kabak ve dereotunu ekleyin. Tavuk suyu, un, tuz ve karabiberi de ilave edip,biraz karistirin, kapağını kapatın.yumusayincaya kadar pisirin. servisten once ayirdiginiz dereotuyla susleyin. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder