20 Haziran 2012 Çarşamba

Tavuklu Noodle


Noodles bir çeşit Çin eriştesi.degisik tatlari sevenler icin kolay ve lezzetli bir yemek, icine farkli sebzeler de koyabilirsiniz(kabak,taze sogan,kirmizi,yesil biberler vs.) damak zevkinize kalmis.
Malzemeler (4 kişilik)
  1 paket noodle
  1 soğan
  1 adet kup kesilmis havuç
  10-12 adet yıkanmış ve kıyılmış mantar
  2 kaşık soya sosu
  1 avuç soya filizi
  1 yemek kaşığı nişasta ( yarim bardak su ile sulandırılmış)
  sıvıyağ
 2 diş kıyılmış sarmısak
 200 gr tavuk göğüsü
Yapılışı ;
 Noodleları 4-5 dakika haşlayın.Soğuk sudan iyice geçirdikten sonra süzüp bekletin.
wok tavada siviyagla sogan, sarmısak ve tavuğu 2-3 dk pişirin. Daha sonra kenara alın.
tekrar tavada yağı kızdırın ve mantarları suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
havuçları ve tavuklarıda ilave edin.
Yüksek ateşte hızla sotelerken soya sosunu atın ve karıştırarak sotelemeye devam edin.
Nişastayı ekleyin. Sos koyulaşınca tuzunu kontrol edin. Soya sosu tuzlu olduğu için gerekli olmayabilir.
Daha sonra noodleları atıp karıştırın.
Sıcak olarak servis yapin.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder